تاثیر مصرف مولتی ویتامین روزانه بر پیشگیری از سرطان و بیماری های قلب و عروق
فرمولاسیونهای مولتیویتامین-مولتیمینرال که معمولاً ۱۰۰٪ از مقدار روزانه ویتامینها و مواد معدنی ضروری بدن را تأمین میکنند، رایجترین مکملهای غذایی در ایالات متحده و کشورهای پردرآمد هستند. حدود یکسوم بزرگسالان آمریکایی، بهویژه سالمندان، زنان و بازماندگان سرطان، به طور منظم از مولتیویتامین استفاده میکنند. بسیاری از افراد برای بهبود سلامت عمومی یا کاهش خطر بیماریهای مزمن از این مکملها استفاده میکنند، هرچند مطالعات در مورد تأثیر طولانیمدت آنها نتایج متناقضی داشتهاند. مطالعه COSMOS با هدف بررسی اثرات مولتیویتامین و عصاره کاکائو بر سرطان و بیماریهای قلبیعروقی انجام شد. در این مطالعه که ۲۱٬۴۴۲ شرکتکننده داشت، کاهش معناداری در خطر سرطان تهاجمی یا بیماریهای قلبیعروقی مشاهده نشد. یافتهها نشان میدهد که اگرچه مولتیویتامین سطح برخی مواد مغذی خون را افزایش میدهند، اما تأثیر معناداری بر کاهش سرطان یا بیماریهای قلبیعروقی ندارند و تأکید بر سایر عوامل پیشگیرانه ضروری است.
مولتیویتامین-مولتیمینرال و تأثیر آن بر سلامت: نتایج مطالعه COSMOS
فرمولاسیونهای مولتیویتامین-مولتیمینرال معمولاً ۱۰۰٪ از مقدار روزانه توصیهشده ویتامینها و مواد معدنی ضروری بدن را تأمین میکنند و به عنوان رایجترین مکملهای غذایی در ایالات متحده و کشورهای پردرآمد شناخته میشوند. در ایالات متحده، حدود یکسوم از بزرگسالان بهطور منظم از مولتیویتامین-مولتیمینرال استفاده میکنند و این میزان در میان سالمندان، زنان و بازماندگان سرطان حتی بیشتر است. بسیاری از بزرگسالان آمریکایی به مصرف این مکملها برای حفظ سلامت عمومی، بهبود وضعیت سلامتی و کاهش خطر بیماریهای مزمن ادامه میدهند. با این حال، نتایج مطالعات مشاهدهای در مورد تأثیر طولانیمدت این مکملها بر خطر سرطان و بیماریهای قلبیعروقی متناقض بوده است.
مطالعه COSMOS: بررسی تأثیرات مکمل مولتیویتامین و کاکائو
مطالعه نتایج مکمل کاکائو و مولتیویتامین (COSMOS) یک پروژه تحقیقاتی جامع است که هدف آن بررسی مزایای بالقوه مکملهای مولتیویتامین و کاکائو برای سلامت در یک جمعیت بزرگ از بزرگسالان ایالات متحده است. این مطالعه با ۲۱٬۴۴۲ شرکتکننده به دقت طراحی شده تا تأثیر این مکملها بر نتایج مختلف سلامتی، به ویژه سرطان و بیماریهای قلبیعروقی را ارزیابی کند. این آزمایش تحت نظارت هیئت بررسی مؤسسهای بیمارستان بریگام و زنان و بیمارستان عمومی ماساچوست انجام شده و توسط نهادهای تحقیقاتی و شرکای صنعتی مختلف حمایت شده است.
نتایج مطالعه و تأثیر بر سلامت
نتیجه اصلی این مطالعه بررسی بروز سرطانهای تهاجمی (به جز سرطان پوست غیرملانوما) بود. نتایج ثانویه شامل انواع خاصی از سرطان، مرگ ناشی از هر علت و ترکیبی از رویدادهای بیماریهای قلبیعروقی بود. این مطالعه همچنین به سایر نتایج مانند رویدادهای قلبیعروقی و زیرگروههای سرطان توجه داشت. شرکتکنندگان به چهار گروه تصادفی تقسیم شدند که بهطور تصادفی مولتیویتامین و عصاره کاکائو دریافت میکردند.
مطالعه نشان داد که مصرف مکملهای مولتیویتامین-مولتیمینرال در مقایسه با مصرف دارونما، تأثیر معناداری بر کاهش خطر ابتلا به سرطانهای تهاجمی نداشته است. نسبت خطر برای سرطان تهاجمی بین گروه مداخله و گروه دارونما تفاوت معناداری نداشت. همچنین، مجموعاً ۸۶۶ نفر دچار رویدادهای قلبیعروقی شدند که شامل انواع مختلفی از حوادث قلبیعروقی مانند سکته قلبی، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماریهای قلبیعروقی بود. نرخ سالانه این رویدادها بین گروههای مصرفکننده مولتیویتامین-مولتیمینرال و گروه دارونما مشابه بود، که نشاندهنده عدم تفاوت معنادار در نتایج قلبیعروقی بین دو گروه است.
نتیجهگیری
یافتههای این مطالعه نشان میدهند که اگرچه مصرف مکملهای مولتیویتامین-مولتیمینرال میتواند سطح برخی مواد مغذی در خون را افزایش دهد، اما بهطور معناداری خطر کلی سرطان تهاجمی یا رویدادهای قلبیعروقی را کاهش نمیدهد. این نتایج بر اهمیت در نظر گرفتن عوامل دیگر در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبیعروقی، مانند رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و احتمالاً مصرف هدفمند مکملها برای جمعیتهای دارای کمبود تغذیهای تأکید میکند.
دکتر محمدحسین مرادی - پزشک
ارسال نظر