08 مهر 1403
logo

مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری‌های قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

 

 

لیست اخبار صفحه :7
باورهای نادرست درباره سیگار و قلیان

باورهای نادرست درباره سیگار و قلیان

برخی از افراد براساس کسب اطلاعات غیردقیق دچار باورهای نادرستی درباره مصرف سیگار می‌شوند. تبلیغات گمراه کننده برخی شرکت‌های دخانیات و فریبکاری برخی مصرف کنندگان نیز به ایجاد و تقویت این باورهای نادرست کمک می‌کند. هر وعده قلیان معادل ۲۰ تا ۴۰۰ نخ سیگار است. لیستی از باورهای نادرست و علل نادرستی آن‌ها را با هم مرور کنیم:

برگزاری اولین جلسه ژورنال کلاب دانشجویی

برگزاری اولین جلسه ژورنال کلاب دانشجویی

اولین جلسه ژورنال کلاب دانشجویی توسط مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری‌های قلب و عروق و انجمن دانشجویی نبض در محل پژوهشکده بیماری‌های قلب و عروق برگزار شد.

هوای سرد چگونه بر قلب شما تأثیر می گذارد؟

هوای سرد چگونه بر قلب شما تأثیر می گذارد؟

هوای سرد می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته را افزایش دهد. وقتی بدن سرد می‌شود، رگ‌های خونی در پوست و انگشتان دست و پا تنگ می‌شوند، تا گرمای کمتری از دست ‌رود. اما این تنگ شدن (که «انقباض عروقی» نامیده می‌شود) فشار بیشتری را در بقیه سیستم گردش خون ایجاد می‌کند، به این معنی که قلب باید برای پمپاژ خون در بدن سخت‌تر کار کند و ضربان قلب و فشار خون را افزایش دهد. در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، این واکنش متفاوت است و می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

دیس اتونومی یا نوروپاتی اتونوم (Dysautonomia) چیست؟

دیس اتونومی یا نوروپاتی اتونوم (Dysautonomia) چیست؟

ماه گذشته، ماه اکتبر، ماه آگاهی از بیماری دیس اتونومی بود و هدف از این نامگذاری افزایش آگاهی در مورد دیس اتونومی، آموزش مردم در مورد این بیماری و جمع آوری بودجه برای تحقیقات دیس اتونومی است. دیس اتونومی یا نوروپاتی اتونوم (Dysautonomia) یک اختلال در سیستم عصبی خودمختار است که می تواند باعث اختلال در چندین سیستم بدن از جمله سیستم عصبی، قلبی عروقی، گوارشی و اسکلتی عضلانی شود. بیماران مبتلا به دیس اتونومی ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنند از جمله ضعف، خستگی، اضطراب، سرگیجه، سنکوپ و تپش قلب.

ارتباط افسردگی با بیماری‌های قلبی و عروقی

ارتباط افسردگی با بیماری‌های قلبی و عروقی

افسردگی و بیماری قلبی از جمله ناتوان کننده ترین بیماری هایی هستند که با آن مواجه هستیم , هر دو در بین جمعیت بسیار گسترده هستند و اغلب به طور همزمان در یک فرد ایجاد می شوند.

بزرگداشت روز جهانی قلب 7 مهرماه 1402

بزرگداشت روز جهانی قلب 7 مهرماه 1402

مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری های قلب و عروق با همکاری دپارتمان پیشگیری از بیماری های قلب و عروق و بیمارستان مرکز قلب تهران، همراهان بیماران و مراجعین به بیمارستان مرکز قلب تهران را در خصوص بروز سکته های قلبی و مغزی مورد ارزیابی و خطرسنجی قرار گیرند. این ارزیابی توسط نرم افزار غربالگری و مدیریت سلامت قلب سالم متعلق به بنیاد خیریه غیر دولتی قلب سالم و مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری های قلب و عروق انجام شد.

آیا مصرف آسپرین برای قلب مفید است؟

آیا مصرف آسپرین برای قلب مفید است؟

اگر سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی داشته اید، بدون شک مصرف آسپرین با دوز پایین برای شما مفید است. اما اگر بیماری قلبی ندارید، آیا بازهم باید آسپرین مصرف کنید؟ پاسخ این سوال در اغلب موارد منفی است. آسپرین علاوه بر تسکین درد، کاهش تب و کاهش التهاب، می تواند از تشکیل لخته های خونی جلوگیری کند. اما مانند بسیاری از داروها، آسپرین دارای عوارض جانبی است. این دارو مخاط معده شما را تحریک می کند و می تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش، زخم و خونریزی شود و چون خون را رقیق می کند، می تواند برای افرادی که به طور زمینه ای در معرض خطر خونریزی هستند خطرناک باشد.

انقباضات زودرس بطنی

انقباضات زودرس بطنی

انقباضات زودرس بطنی (Premature Ventricular Contraction) ضربان های اضافی قلب هستند که در یکی از دو بطن قلب شروع می شوند. این ضربان‌های اضافی ریتم منظم قلب را مختل می‌کنند و گاهی اوقات باعث می‌شوند که در قفسه سینه‌تان احساس لرزش یا رد شدن یک ضربان کنید.