25 آبان 1403
logo

مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری‌های قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/05/22 - 09:33
  • تعداد بازدید : 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اثر جو دوسر بر عملکرد شناختی: مرور سیستماتیک کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده

تأثیر رژیم‌های غذایی غنی از پلی فنل یا مکمل‌ها بر عملکرد شناختی همچنان یک موضوع بحث برانگیز است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات گیاه آونا ساتیوا (عصاره جو دوسر) بر عملکرد شناختی در بزرگسالان سالم بود.

اثر جو دوسر بر عملکرد شناختی: مرور سیستماتیک کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده {faces}
این مقاله به بررسی و تجزیه و تحلیل مطالعات مختلفی جهت بررسی تاثیر مصرف آونا ساتیوا (که معمولاً به عنوان جو دوسر شناخته می‌شود) بر بهبود عملکرد شناختی می پردازد، که مواردی مانند حافظه، توجه و مهارت‌های حل مسئله را در بر می گیرد. نویسندگان به طور خاص کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده مورد بررسی قرار دادند، که نوعی مطالعه علمی  برای آزمایش اثربخشی یک درمان یا مداخله به روشی بسیار کنترل‌شده طراحی شده است.
 
به زبان ساده، این مقاله تحقیقات موجود را جهت یافتن شواهد کافی برای تاثیر جو دو سر بر بهبود عملکرد مغز مورد بررسی قرار داد. 
 
نتایج این بررسی نشان داد که شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد جو دوسر (Avena sativa) ممکن است تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند حافظه، توجه و عملکرد ذهنی داشته باشد. با این حال، شواهد به اندازه کافی قوی یا سازگار نیستند که بتوان نتیجه گیری قطعی کرد. مطالعات گنجانده شده در این بررسی نتایج متفاوتی داشتند، برخی از آنها فواید و برخی دیگر اثرات قابل توجهی نشان ندادند. نتیجه گیری کلی این است که در حالی که جو دوسر ممکن است دارای مزایای شناختی بالقوه باشد، تحقیقات بیشتری برای تایید اثرات آن مورد نیاز است.
 
 
 
 

Effect of Avena sativa (Oats) on cognitive function: A systematic review of randomized controlled trials

Abstract

Background and aim: The effect of polyphenol-rich diets or supplements on cognitive function remains a contentious topic. The objective of this study was to investigate the effects of Avena sativa (oat extracts) on cognitive function among healthy adults.

Methods: A structured literature search was undertaken using PubMed, Web of Science, and Scopus from the database's establishment until March 17, 2022. Data on cognitive function, regarding accuracy and speed of performance, were gathered from randomized controlled trials (RCTs) that investigated the acute or chronic effects of Avena sativa in healthy subjects. The Cochrane Collaboration risk-of-bias tool was used to assess the quality of included studies.

Results: We included six RCTs, of which three were crossover designs, with a total of 287 individuals. Four studies investigated the acute effect of Avena sativa, while two investigated its chronic effect. Acute ingestion of Avena sativa appeared to positively influence the accuracy and speed of performance. While short-term chronic supplementation resulted in a significant improvement in cognitive function, long-term chronic supplementation did not. Overall, the evidence was of average quality.

Conclusion: Acute supplementation with Avena sativa may improve cognitive function in healthy volunteers. Given the small number of trials included and the disparity of the intervention dose, the conclusions of this study should be interpreted with caution. More high-quality, long-term studies are warranted.

Keywords: Avena sativa; Cognitive function; Memory; Oat extract; Systematic review.

Copyright © 2022 European Society for Clinical Nutrition and Metabolism. Published by Elsevier Ltd. All rights reserved.

 

 
  • Article_DOI : 10.1016/j.clnesp.2022.12.011
  • نویسندگان : aliyu tijani jibril,amanuel godana arero
  • گروه خبر : همکاری‌های بین‌المللی ,مقالات علمی,مقالات 2023
  • کد خبر : 273831
کلمات کلیدی
شیرین باوری
تهیه کننده:

شیرین باوری

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه