25 آبان 1403
logo

مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری‌های قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1401/11/25 - 09:19
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 179
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه

بررسی نیاز به منابع سیستم سلامت برای بیماری‌های ایسکمیک قلبی در سطح کشوری تا سال 2032

با توجه به رشد جمعیتی و بالا رفتن سن جمعیت در ایران و هم‌چنین تنوع جمعیتی موجود در سطح کشور، یکی از نیازهای اساسی سیستم بهداشتی درمانی تعیین بار اپیدمیولوژیک بیماری‌های غیرواگیر در سطح کشوری و در زیرگروه‌های جمعیتی، با هدف تعیین راهبردهای پیشگیرانه و نیازسنجی برای توسعه‌ی سیستم سلامت می‌باشد. بر این اساس، طرح حاضر با هدف پیش‌بینی نیاز به تخت‌های بیمارستانی برای درمان بیماران مبتلا به بیماری‌ ایسکمیک قلبی در طی ده سال آینده تا سال ۲۰۳۲ طراحی شده است.

با تغییر در شیوه زندگی و افزایش عوامل خطر قلبی عروقی مانند دیابت، فشار خون بالا، دیس لیپیدمی و چاقی در ۵۰ سال گذشته، افزایش بروز و شیوع بیماری ایسکمیک قلب، نارسایی قلبی، انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی در سطح جهانی اتفاق افتاده است. در کشورهای خاورمیانه و به خصوص کشور ایران، موفقیت در کنترل بیماری‌های واگیر، رشد و پیری جمعیت منجر به تغییرات اساسی دموگرافیک و اپیدمیولوژیک شده است، که در نتیجه‌ی آن، بار بیماری‌های غیرواگیر و به خصوص بیماری‌های قلبی-عروقی، به یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجتماعی و اقتصادی پیش روی این کشورها در مسیر توسعه‌ی پایدار تبدیل شده است.
با اینکه برنامه‌های پیشگیرانه و درمان‌های موجود برای بیماری‌های قلبی-عروقی پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند، تعیین روندهای اپیدمیولوژیک بیماری‌ها و عوامل خطر‌ بروز آن‌ها برای پیش بینی نیازهای آینده ضروری است. دستیابی به این مهم، با تاکید بر استراتژی‌های پیشگیری، درمان و شناسایی زیرگروه‌های در معرض خطر جمعیت نقشی کلیدی در تعیین اهداف سیستم بهداشتی درمانی خواهد داشت.

  • گروه خبری : طرح‌های پژوهشی,پژوهش
  • کد خبر : 226233

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه