18 دی 1403
logo

مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری‌های قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/06/21 - 11:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 81
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

یک مطالعه مرور سیستماتیک و فراتحلیل

تاثیر تورنمنت‌های بزرگ فوتبال بر سلامت قلب و عروق

مطالعه‌ای مرور سیستماتیک و فراتحلیل توسط دکتر ونگ و همکارانش در سال ۲۰۲۰ بررسی کرد که آیا تماشای تورنمنت‌های بزرگ فوتبال مانند جام جهانی و جام ملت‌های اروپا خطر وقایع حاد قلبی عروقی و مرگ و میر را افزایش می‌دهد یا خیر. نتایج نشان داد که این تورنمنت‌ها با افزایش ۱۷ درصدی خطر بستری شدن برای وقایع قلبی عروقی غیرمرگبار و ۳ درصدی مرگ و میر قلبی عروقی همراه هستند. وقتی تیم ملی شکست می‌خورد، خطر مرگ و میر ۱۹ درصد افزایش می‌یابد، در حالی که پیروزی تیم این خطر را ۱۲ درصد کاهش می‌دهد. این نتایج نشان می‌دهد که استرس احساسی ناشی از این رویدادها، به‌ویژه در صورت شکست تیم ملی، می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد. به همین دلیل، افزایش آگاهی و اجرای استراتژی‌های پیشگیری در طول این تورنمنت‌ها برای کاهش اثرات منفی ضروری است.

تاثیر تورنمنت‌های بزرگ فوتبال بر سلامت قلب و عروق

هیجان تورنمنت‌های بزرگ فوتبال مانند جام جهانی و جام ملت‌های اروپا می‌تواند احساسات شدیدی را در میان تماشاگران برانگیزد، که این مسئله بحث‌هایی درباره اینکه آیا این رویدادها باعث بروز حوادث حاد قلبی و عروقی و مرگ و میر می‌شوند یا خیر را به دنبال دارد. یک مطالعه مرور سیستماتیک و فراتحلیل توسط دکتر ونگ و همکارانش که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، به بررسی این ارتباطات پرداخت. این مطالعه به دنبال تعیین این بود که آیا تماشای تورنمنت‌های بزرگ فوتبال خطر وقایع غیرمرگبار قلبی عروقی و مرگ و میر را در مقایسه با دوره‌های عادی بدون چنین تورنمنت‌ها افزایش می‌دهد یا خیر.

محققان جستجوی جامعی در میان پایگاه‌های داده انجام دادند و ۱۹ مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. این مطالعه فراتحلیل نشان داد که تماشای تورنمنت‌های بزرگ فوتبال با افزایش اندک اما معنی‌دار در خطر بستری شدن برای وقایع حاد قلبی عروقی غیرمرگبار و مرگ و میر قلبی عروقی همراه است. تورنمنت‌های بزرگ فوتبال خطر نسبی ترکیبی برای بستری شدن را  ۱۷% و برای مرگ و میر ۳% افزایش می دهند. جالب اینجاست که تحلیل‌های بیشتر نشان داد که نتیجه تورنمنت‌های بزرگ فوتبال بر مرگ و میر قلبی عروقی تأثیر می‌گذارد. وقتی تیم ملی شکست می‌خورد، خطر نسبی برای مرگ و میر ۱۹% برابر افزایش می یابد ، در حالی که وقتی تیم پیروز می‌شد، خطر نسبی ۱۲% کاهش می یابد، که نشان می‌دهد استرس احساسی ناشی از شکست ممکن است به وقایع قلبی عروقی منجر شود، در حالی که احساسات مثبت ناشی از پیروزی ممکن است اثر حفاظتی داشته باشد.

 

 

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که استرس احساسی تجربه شده در طول تورنمنت‌های بزرگ فوتبال، به‌ویژه زمانی که تیم ملی شکست می‌خورد، می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد. این موضوع با تحقیقات قبلی که نشان داده‌اند استرس احساسی می‌تواند وقایع قلبی عروقی را تحریک کند، سازگار است. به صورت کلی نتایج این مطالعه برای خدمات سلامت عمومی مهم هستند زیرا اطلاعاتی در مورد خطرات بالقوه مرتبط با تورنمنت‌های بزرگ فوتبال که میلیاردها بیننده در سراسر جهان دارند، ارائه می‌دهند و بر اهمیت آگاهی از خطرات احتمالی قلبی عروقی در طول رویدادهای احساسی تأکید دارند. افزایش آگاهی از سلامت قلبی عروقی و اجرای استراتژی‌های پیشگیری در طول این تورنمنت‌ها می‌تواند در کاهش اثرات منفی سلامت مرتبط با استرس احساسی این بازی‌ها مفید باشد.

راهکارهای حفظ سلامت عمومی می‌تواند در راستای افزایش آگاهی در مورد خطرات بالقوه قلبی عروقی در طول تورنمنت‌های بزرگ فوتبال ، به‌ویژه در میان افراد پرخطر انجام شود. تشویق به استفاده از مکانیسم‌های سالم برای مقابله با استرس احساسی بازی‌ها و ترویج سلامت قلبی عروقی از طریق ورزش، رژیم‌های غذایی سالم و تکنیک‌های مدیریت استرس می‌تواند استراتژی‌های مؤثری باشد.

 

دکتر محمدحسین مرادی - پزشک 

مجله علمی-ترویجی سرای سلامت©۲۰۱۷

 

 

 

  • گروه خبری : ترجمان دانش
  • کد خبر : 277289
کلمات کلیدی
شیرین باوری
تهیه کننده:

شیرین باوری

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه