07 مهر 1403
logo

مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری‌های قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

لیست اخبار صفحه :1
واکسن آنفولانزا سبب کاهش مرگ و میر قلبی می شود

واکسن آنفولانزا سبب کاهش مرگ و میر قلبی می شود

بزرگسالان مبتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در معرض خطر بالاتری از عوارض ناشی از آنفولانزا هستند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، نشان داد که ۷ روز پس از شروع بیماری آنفولانزا، خطر سکته قلبی در ۶ برابر بیشتر می‌شود. واکسن آنفولانزا می تواند سبب کاهش ۲۵٪ خطر کلی مرگ و میر و ۱۸٪ مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی شود.

هوش مصنوعی و تحول در حوزه قلب و عروق
آینده مراقبت‌های قلبی و عروقی

هوش مصنوعی و تحول در حوزه قلب و عروق

ادغام هوش مصنوعی با پزشکی قلب و عروق گامی مهم در پیشرفت این حوزه است. از بهبود قابلیت‌های تشخیصی تا شخصی‌سازی برنامه‌های درمانی، هوش مصنوعی آماده است تا مراقبت از سلامت قلب را متحول کند. با این حال، در حین پذیرش این پیشرفت‌های تکنولوژیکی، ضروری است که رویکردی متعادل حفظ کنیم و اطمینان حاصل کنیم که ملاحظات اخلاقی و رفاه بیماران در اولویت قرار دارند.

تاثیر مصرف مولتی ویتامین روزانه بر پیشگیری از سرطان و بیماری های قلب و عروق

تاثیر مصرف مولتی ویتامین روزانه بر پیشگیری از سرطان و بیماری های قلب و عروق

فرمولاسیون‌های مولتی‌ویتامین-مولتی‌مینرال که معمولاً ۱۰۰٪ از مقدار روزانه ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری بدن را تأمین می‌کنند، رایج‌ترین مکمل‌های غذایی در ایالات متحده و کشورهای پردرآمد هستند. حدود یک‌سوم بزرگسالان آمریکایی، به‌ویژه سالمندان، زنان و بازماندگان سرطان، به طور منظم از مولتی‌ویتامین استفاده می‌کنند. بسیاری از افراد برای بهبود سلامت عمومی یا کاهش خطر بیماری‌های مزمن از این مکمل‌ها استفاده می‌کنند، هرچند مطالعات در مورد تأثیر طولانی‌مدت آن‌ها نتایج متناقضی داشته‌اند. مطالعه COSMOS با هدف بررسی اثرات مولتی‌ویتامین و عصاره کاکائو بر سرطان و بیماری‌های قلبی‌عروقی انجام شد. در این مطالعه که ۲۱٬۴۴۲ شرکت‌کننده داشت، کاهش معناداری در خطر سرطان تهاجمی یا بیماری‌های قلبی‌عروقی مشاهده نشد. یافته‌ها نشان می‌دهد که اگرچه مولتی‌ویتامین سطح برخی مواد مغذی خون را افزایش می‌دهند، اما تأثیر معناداری بر کاهش سرطان یا بیماری‌های قلبی‌عروقی ندارند و تأکید بر سایر عوامل پیشگیرانه ضروری است.

تاثیر تورنمنت‌های بزرگ فوتبال بر سلامت قلب و عروق
یک مطالعه مرور سیستماتیک و فراتحلیل

تاثیر تورنمنت‌های بزرگ فوتبال بر سلامت قلب و عروق

مطالعه‌ای مرور سیستماتیک و فراتحلیل توسط دکتر ونگ و همکارانش در سال ۲۰۲۰ بررسی کرد که آیا تماشای تورنمنت‌های بزرگ فوتبال مانند جام جهانی و جام ملت‌های اروپا خطر وقایع حاد قلبی عروقی و مرگ و میر را افزایش می‌دهد یا خیر. نتایج نشان داد که این تورنمنت‌ها با افزایش ۱۷ درصدی خطر بستری شدن برای وقایع قلبی عروقی غیرمرگبار و ۳ درصدی مرگ و میر قلبی عروقی همراه هستند. وقتی تیم ملی شکست می‌خورد، خطر مرگ و میر ۱۹ درصد افزایش می‌یابد، در حالی که پیروزی تیم این خطر را ۱۲ درصد کاهش می‌دهد. این نتایج نشان می‌دهد که استرس احساسی ناشی از این رویدادها، به‌ویژه در صورت شکست تیم ملی، می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد. به همین دلیل، افزایش آگاهی و اجرای استراتژی‌های پیشگیری در طول این تورنمنت‌ها برای کاهش اثرات منفی ضروری است.

تأثیر دارچین بر فشار خون

تأثیر دارچین بر فشار خون

فشار خون بالا، که خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد، معمولاً با تغییرات سبک زندگی و دارودرمانی کنترل می‌شود، اما این روش‌ها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند. به همین دلیل، بسیاری از افراد به استفاده از داروهای طبیعی مانند دارچین، که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است، روی آورده‌اند. مطالعه ۹ کارآزمایی بالینی با مجموع ۶۴۱ شرکت‌کننده نشان داد که مکمل دارچین می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. این اثرات به‌ویژه در افراد دارای شاخص توده بدنی بالا و مصرف دارچین به‌میزان ۲ گرم در روز یا بیشتر، و دوره مصرف بیش از ۸ هفته، برجسته‌تر بود. این نتایج نشان می‌دهد که دارچین می‌تواند در مدیریت فشار خون مفید باشد.

تست ورزش چیست؟

تست ورزش چیست؟

آزمون تحمل ورزش (که به عنوان تست ورزش یا تست استرس ورزش نیز شناخته می‌شود) به طور معمول در ارزیابی بیماران مبتلا به درد قفسه سینه، در بیمارانی که در هنگام فعالیت دچار درد قفسه سینه می‌شوند و در بیمارانی که دارای بیماری عروق کرونر شناخته شده هستند، استفاده می‌شود. تست ورزش حساسیت ۷۸% و ویژگی ۷۰% در تشخیص بیماری عروق کرونر دارد. بنابراین، نمی‌توان از آن برای تأیید یا رد بیماری ایسکمیک قلبی استفاده کرد، مگر اینکه احتمال بیماری عروق کرونر در نظر گرفته شود. بنابراین، تست ورزش بیشترین ارزش تشخیصی را در بیمارانی دارد که در معرض خطر متوسط بیماری عروق کرونر هستند.

۷۵ درصد از بیماران مبتلا به کووید در گذشته، همچنان از عوارض قلبی این بیماری رنج می‌برند
عوارض قلبی و عروقی کووید مزمن

۷۵ درصد از بیماران مبتلا به کووید در گذشته، همچنان از عوارض قلبی این بیماری رنج می‌برند

عوارض کووید ۱۹ ممکن است حتی پس از بهبودی و پاکسازی بدن از ویروس، ماندگار بماند که به آن کووید مزمن (Long COVID) می گویند. کووید مزمن علائم مختلفی دارد، رایج ترین آنها شامل مشکلات مغزی و شناختی و مشکل در تنفس است. اما اکنون یک مطالعه جدید نشان می دهد که عوارض قلبی عروقی ناشی از کووید تا ماه ها پس از مثبت شدن تست ویروس باقی می ماند.

چاقی مفرط در کودکان و نوجوانان، عوارض متابولیک و خطرات قلبی عروقی

چاقی مفرط در کودکان و نوجوانان، عوارض متابولیک و خطرات قلبی عروقی

چاقی مفرط در کودکان و نوجوانان یک نگرانی رو به رشد است که ۵-۱ ٪ از این جمعیت در اروپا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. پیامدهای چاقی مفرط جدی است و به خطرات قابل توجهی برای سلامتی منجر می‌شود که می‌تواند تا بزرگسالی ادامه یابد. تحقیقات اخیر نشان داده است که سن شروع چاقی نقش مهمی در توسعه عوارض متابولیک و قلبی‌عروقی دارد.