02 دی 1403
logo

مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماری‌های قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

لیست اخبار صفحه :1
ضرورت استفاده از آسپیرین برای پیشگیری اولیه در افراد بدون سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی

ضرورت استفاده از آسپیرین برای پیشگیری اولیه در افراد بدون سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی

پیشگیری اولیه به استفاده از درمان‌های دارویی برای جلوگیری از بروز اولین حمله قلبی یا سکته مغزی قبل از شروع علائم گفته می‌شود. اگرچه اثرات مثبت آسپیرین در بیمارانی که سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی دارند، اثبات شده است، اما نقش آن در پیشگیری اولیه هنوز کاملاً مشخص نیست.

آخرین یافته‌های علمی از عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی

آخرین یافته‌های علمی از عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی

بیماری‌های قلبی عروقی تحت تأثیر عوامل خطر متعددی قرار دارند که برخی از آن‌ها، مانند مصرف دخانیات، تغذیه ناسالم، فشار خون بالا، دیابت، چاقی، و استرس، به اثبات رسیده‌اند. پژوهش‌های اخیر نیز عوامل جدیدی همچون محصولات دخانی نوین، آلودگی هوا، استرس شغلی، خواب ناکافی، اختلالات روانی، بیماری‌های التهابی، و برخی اختلالات دوران بارداری و تغذیه دوران جنینی را شناسایی کرده‌اند. عوامل خطر به دو دسته قابل تغییر (مانند سیگار و تغذیه) و غیرقابل تغییر (مانند سن و سابقه خانوادگی) تقسیم می‌شوند. تمرکز بر تغییر عوامل قابل کنترل و مدیریت عوامل غیرقابل تغییر می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری و کاهش خطر ابتلا داشته باشد.

آیا کیفیت و مدت خواب بر بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و مرگ و میر اثر دارد؟

آیا کیفیت و مدت خواب بر بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و مرگ و میر اثر دارد؟

خواب مناسب، یکی از عوامل حیاتی برای حفظ سلامت بدن و کاهش ریسک بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و مرگ‌ومیر است. مطالعات نشان می‌دهند که خواب کمتر از ۵ ساعت یا بیشتر از ۹ ساعت در شبانه‌روز، خطر این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. به‌علاوه، کیفیت خواب نیز اهمیت زیادی دارد؛ بی‌خوابی، خروپف و نارکولپسی می‌توانند خطر مشکلات قلبی را بالا ببرند. این تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که اثرات خواب نامناسب در مردان و زنان متفاوت است؛ مردان بیشتر در معرض خطر سرطان و مرگ، و زنان بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. برای کاهش این خطرات، خواب منظم بین ۷ تا ۸ ساعت توصیه می‌شود.

ماساژ درمانی با روغن اسطوخودوس و تاثیر آن بر کاهش فشار خون

ماساژ درمانی با روغن اسطوخودوس و تاثیر آن بر کاهش فشار خون

ماساژ پا با روغن اسطوخودوس یک روش مؤثر برای کاهش فشار خون و بهبود عملکردهای شناختی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا است. علاوه بر این، این روش در کاهش اضطراب و افزایش ذهن‌آگاهی در مقایسه با استراحت ساده در حالت خوابیده در بیماران مبتلا به فشار خون بالا برتر است.

مصرف غذای سرخ کردنی، اضافه وزن، دیابت نوع ۲ و فشار خون

مصرف غذای سرخ کردنی، اضافه وزن، دیابت نوع ۲ و فشار خون

حتما تا به حال در رستوران‌ها و حتی وعده‌های غذایی خودتان غذاهای سرخ‌کرده مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا مرغ سوخاری مصرف کرده اید. این نوع غذاها به دلیل طعم لذیذ و سرعت آماده‌سازی، طرفداران زیادی دارند. اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که مصرف مداوم غذاهای سرخ‌کرده چه تأثیراتی بر سلامتی شما دارد؟ بسیاری از افراد بر این باورند که مصرف غذاهای سرخ‌شده می‌تواند باعث چاقی و حتی ابتلا به دیابت و فشار خون شود. این باور چقدر صحت دارد؟ در این مقاله با استناد به یافته‌های علمی جدید پاسخ این سوالات را می‌دهیم.

سلامت قلبی و عروقی در زنان

سلامت قلبی و عروقی در زنان

یماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در سرتاسر جهان به شمار می روند. علی رغم پیشرفت های حاصل در ۳۰ سال اخیر، مرگ و میر ناشی از بیماری های آترواسکلروتیک قلبی، بویژه در زنان در حال افزایش است. عدم تشخیص یا تاخیر در تشخیص بیماری های قلبی و درمان ناکافی یکی از علل آن است. مواردی که به طور ویژه در زنان دیده می شود، مثل اختلالات فشارخون در بارداری، یائسگی زودرس (به ویژه نارسایی اولیه تخمدان)، و سندرم تخمدان پلی کیستیک و هم چنین اختلالاتی مثل دیابت، نارسایی مزمن کلیوی و بیماری های التهابی و خودایمنی که با شیوع بالاتری در زنان دیده می شود، می تواند ریسک ابتلا به اختلالات قلبی عروقی را در زنان بالاتر ببرد. یک سری عوامل اجتماعی فرهنگی وابسته به جنسیت هم در این روند رو به رشد بی تاثیر نیستند.

پروبیوتیک؛ یک عامل محافظت کننده از قلب

پروبیوتیک؛ یک عامل محافظت کننده از قلب

بیماری‌های قلبی-عروقی همچنان به‌عنوان یک چالش بزرگ برای سلامت جهانی مطرح هستند. تحقیقات جدید به نقش اساسی میکروبیوتای روده در تنظیم سیستم ایمنی میزبان و حفظ سلامت عمومی در طول زندگی اشاره دارد. از این رو، در سال‌های اخیر، توجه بیشتری به پتانسیل درمانی محصولات پروبیوتیک‌ها برای مقابله با عوامل خطر قلبی و عروقی و بیماری‌های مرتبط شده است. در یک مطالعه جامع که توسط شن و همکاران انجام شد، رابطه بین پروبیوتیک ها و مرگ‌ومیر ناشی از همه علل و مرگ‌ومیر قلبی-عروقی در یک جمعیت ۴۸۳۷ نفره از بزرگسالان آمریکایی بالای ۶۵ سال بررسی شد. در این مطالعه، استفاده از NPPS با کاهش ۴۱ درصدی خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علل و کاهش ۵۲ درصدی خطر مرگ‌ومیر قلبی-عروقی همراه بود. این نتایج با شواهد فزاینده‌ای که نشان می‌دهد پروبیوتیک‌ها ممکن است اثرات محافظتی قلبی گسترده‌ای داشته باشند، همخوانی دارد. بنابراین، پروبیوتیک ها خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علل و مرگ‌ومیر قلبی-عروقی در آمریکایی‌های بالای ۶۵ سال را کاهش می‌دهد.

واکسن آنفولانزا سبب کاهش مرگ و میر قلبی می شود

واکسن آنفولانزا سبب کاهش مرگ و میر قلبی می شود

بزرگسالان مبتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در معرض خطر بالاتری از عوارض ناشی از آنفولانزا هستند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، نشان داد که ۷ روز پس از شروع بیماری آنفولانزا، خطر سکته قلبی در ۶ برابر بیشتر می‌شود. واکسن آنفولانزا می تواند سبب کاهش ۲۵٪ خطر کلی مرگ و میر و ۱۸٪ مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی شود.

هوش مصنوعی و تحول در حوزه قلب و عروق
آینده مراقبت‌های قلبی و عروقی

هوش مصنوعی و تحول در حوزه قلب و عروق

ادغام هوش مصنوعی با پزشکی قلب و عروق گامی مهم در پیشرفت این حوزه است. از بهبود قابلیت‌های تشخیصی تا شخصی‌سازی برنامه‌های درمانی، هوش مصنوعی آماده است تا مراقبت از سلامت قلب را متحول کند. با این حال، در حین پذیرش این پیشرفت‌های تکنولوژیکی، ضروری است که رویکردی متعادل حفظ کنیم و اطمینان حاصل کنیم که ملاحظات اخلاقی و رفاه بیماران در اولویت قرار دارند.

تاثیر مصرف مولتی ویتامین روزانه بر پیشگیری از سرطان و بیماری های قلب و عروق

تاثیر مصرف مولتی ویتامین روزانه بر پیشگیری از سرطان و بیماری های قلب و عروق

فرمولاسیون‌های مولتی‌ویتامین-مولتی‌مینرال که معمولاً ۱۰۰٪ از مقدار روزانه ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری بدن را تأمین می‌کنند، رایج‌ترین مکمل‌های غذایی در ایالات متحده و کشورهای پردرآمد هستند. حدود یک‌سوم بزرگسالان آمریکایی، به‌ویژه سالمندان، زنان و بازماندگان سرطان، به طور منظم از مولتی‌ویتامین استفاده می‌کنند. بسیاری از افراد برای بهبود سلامت عمومی یا کاهش خطر بیماری‌های مزمن از این مکمل‌ها استفاده می‌کنند، هرچند مطالعات در مورد تأثیر طولانی‌مدت آن‌ها نتایج متناقضی داشته‌اند. مطالعه COSMOS با هدف بررسی اثرات مولتی‌ویتامین و عصاره کاکائو بر سرطان و بیماری‌های قلبی‌عروقی انجام شد. در این مطالعه که ۲۱٬۴۴۲ شرکت‌کننده داشت، کاهش معناداری در خطر سرطان تهاجمی یا بیماری‌های قلبی‌عروقی مشاهده نشد. یافته‌ها نشان می‌دهد که اگرچه مولتی‌ویتامین سطح برخی مواد مغذی خون را افزایش می‌دهند، اما تأثیر معناداری بر کاهش سرطان یا بیماری‌های قلبی‌عروقی ندارند و تأکید بر سایر عوامل پیشگیرانه ضروری است.

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه