تست ورزش چیست؟
آزمون تحمل ورزش (که به عنوان تست ورزش یا تست استرس ورزش نیز شناخته میشود) به طور معمول در ارزیابی بیماران مبتلا به درد قفسه سینه، در بیمارانی که در هنگام فعالیت دچار درد قفسه سینه میشوند و در بیمارانی که دارای بیماری عروق کرونر شناخته شده هستند، استفاده میشود. تست ورزش حساسیت ۷۸% و ویژگی ۷۰% در تشخیص بیماری عروق کرونر دارد. بنابراین، نمیتوان از آن برای تأیید یا رد بیماری ایسکمیک قلبی استفاده کرد، مگر اینکه احتمال بیماری عروق کرونر در نظر گرفته شود. بنابراین، تست ورزش بیشترین ارزش تشخیصی را در بیمارانی دارد که در معرض خطر متوسط بیماری عروق کرونر هستند.
علل نوسانات فشار خون از زبان دکتر علی واشقانی فراهانی
دکتر علی واشقانی فراهانی، رییس مرکز قلب تهران و مرکز تحقیقات پیشگیری اولیه از بیماریهای قلب و عروق، با حضور در صدا و سیما از فشار خون و علل نوسانات آن، عوارض و راههای پیشگیری و کنترل آن به طور کامل سخن گفتند.
عوارض قلبی و عروقی کووید مزمن
۷۵ درصد از بیماران مبتلا به کووید در گذشته، همچنان از عوارض قلبی این بیماری رنج میبرند
عوارض کووید ۱۹ ممکن است حتی پس از بهبودی و پاکسازی بدن از ویروس، ماندگار بماند که به آن کووید مزمن (Long COVID) می گویند. کووید مزمن علائم مختلفی دارد، رایج ترین آنها شامل مشکلات مغزی و شناختی و مشکل در تنفس است. اما اکنون یک مطالعه جدید نشان می دهد که عوارض قلبی عروقی ناشی از کووید تا ماه ها پس از مثبت شدن تست ویروس باقی می ماند.
چاقی مفرط در کودکان و نوجوانان، عوارض متابولیک و خطرات قلبی عروقی
چاقی مفرط در کودکان و نوجوانان یک نگرانی رو به رشد است که ۵-۱ ٪ از این جمعیت در اروپا را تحت تأثیر قرار میدهد. پیامدهای چاقی مفرط جدی است و به خطرات قابل توجهی برای سلامتی منجر میشود که میتواند تا بزرگسالی ادامه یابد. تحقیقات اخیر نشان داده است که سن شروع چاقی نقش مهمی در توسعه عوارض متابولیک و قلبیعروقی دارد.
رژیم غذایی مدیترانه ای و الگوی خواب
علیرغم وجود شواهد فراوان در مورد ارتباط بین مصارف غذایی و الگوی خواب، یافته ها هنوزهم مورد مناقشه است. مطالعه حاضر با هدف خلاصه کردن یافته های قبلی در مورد این ارتباط انجام شده است. در نتیجه، یافتههای مطالعات منتشر شده اهمیت رژیم غذایی مدیترانه ای را برای کیفیت بهتر خواب نشان می دهد.
ارتباط بین آنتیاکسیدانهای موجود در رژیم غذایی و خطر سکته
در این مقاله ارتباط بین آنتی اکسیدان رژیم غذایی و سکته مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج بسیاری از مطالعات ارتباط بین مصرف آنتی اکسیدانها و کاهش بروز سکته نشان داده شده است. اما نتایج متضادی در رابطه با همبستگی بین ظرفیت کل انتی اکسیدانهای موجود در غذا و بروز سکته وجود دارد. مطالعهی حال حاضر نشان میدهد که ارتباط چشمگیری بین این دو عامل وجود ندارد، هرچند مطالعات دیگری این ارتباط را نشان داده اند. این اختلافات در نتایج میتواند به دلیل شاخصههای جمعیتی متفاوت، عادات غذایی و همچنین سبک زندگی گوناگون مردم در کشورهای مختلف باشد.
سیگار الکترونیک، ویپ و ادعاهای تبلیغاتی
سیگارهای الکترونیک و سایر محصولات جدید دخانی که مدعی جایگزینی سیگار هستند، در تنوع زیادی در بازارهای جهانی و داخلی عرضه می شوند. بسیاری از افراد درباره آسیب و خطرات احتمالی این محصولات سوال می کنند. ابتدا مروری بر این محصولات و نام های آنها داشته باشیم.
آلودگی هوا، یک عامل فراموش شده در بیماریهای قلبی عروقی
آلودگی هوا تاثیر قابل توجهی بر سلامتی قلب و عروق دارد و افزایش آن با عارضههایی مثل سکتهی قلبی ،آترواسکلروزیس (تصلب شرایین) و غیره ارتباط دارد. ذرات معلق که بخش مهمی از آلودگی هوا هستند سهم بزرگی در مرگ ومیر سالیانه به دلیل ایجاد بیماریهای قلبی عروقی دارند. مطالعات نشان دادهاند که کاهش هر چند کم در غلظت این آلایندهها میتواند تاثیر مثبتی بر کاهش مرگومیر و بستری شدن بیماران قلبی عروقی داشته باشد. بهبود حمل و نقل عمومی ، سیاستهای زیست محیطی دولت و اقداماتی از این قبیل میتواند تاثیر چشمگیری بر کاهش آلایندههای هوا داشته باشد.
باورهای نادرست درباره سیگار و قلیان
برخی از افراد براساس کسب اطلاعات غیردقیق دچار باورهای نادرستی درباره مصرف سیگار میشوند. تبلیغات گمراه کننده برخی شرکتهای دخانیات و فریبکاری برخی مصرف کنندگان نیز به ایجاد و تقویت این باورهای نادرست کمک میکند. هر وعده قلیان معادل ۲۰ تا ۴۰۰ نخ سیگار است. لیستی از باورهای نادرست و علل نادرستی آنها را با هم مرور کنیم:
انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید